Skip to main content
Article Detail

Lindring ved første tegn på forkjølelse

Hva skiller forkjølelsen fra influensa, og hvordan kan man lindre de første tegnene? Begrepene «forkjølelse» og «influensa» brukes ofte om hverandre i dagligdags tale når vi føler oss dårlige, men det er noen viktige forskjeller mellom de to sykdommene. Kunnskap om hva den aktuelle sykdommen innebærer, øker sjansene for å bli raskere frisk. Hva er forskjellene mellom forkjølelse og influensa? Hvordan kan du unngå å få disse sykdommene, og hva kan du gjøre når influensalignende symptomer oppstår? Les tipsene våre nedenfor for å få svar på disse spørsmålene, og gi deg selv de beste forutsetninger for å komme lettere gjennom vinteren.

Forkjølelse sammenlignet med influensa 

La oss først definere de to sykdommene.

En forkjølelse er forårsaket av virus, som hovedsakelig kommer inn via nesen og gir neseplager. Disse virusene kalles rhinovirus. Influensa er også forårsaket av et virus, influensaviruset. Siden begge sykdommene er virusinfeksjoner, skal de ikke behandles med antibiotika.

Hva er forskjellene mellom forkjølelse og influensa?

Forkjølelse og influensa er forårsaket av ulike virus som gir ulike typer symptomer. Begge kan forårsake en rennende eller tett nese, samt ha en inkubasjonstid på rundt tre dager, men symptomene på influensa er kraftigere enn forkjølelse. 

Hvis du plutselig får høy feber, en følelse av tretthet, frysninger og vondt i muskler du ikke engang visste at du hadde, er det svært sannsynlig at du har fått influensa. Hvor lang tid det tar å bli frisk, kan variere mellom sykdommene. Du kan trenge opptil 10 dager for å bli helt frisk av en forkjølelse, mens influensa kan ta flere uker. 

Hvordan kan du redusere risikoen for forkjølelse og influensa?

Noe av det enkleste du kan gjøre for å redusere risikoen for å få noen av virusene, er å vaske hendene grundig flere ganger om dagen.

En hygienerutine for nesen er også viktig. Den forebyggende bruken av PHYSIOMER Normal Jet har blitt klinisk vist å bidra til å redusere risikoen for forkjølelsessymptomer. Men fordi rhinovirus og influensavirus er luftbårne og svært smittsomme, kan de fortsatt finne en måte å trenge seg gjennom det naturlige immunsystemet ditt på.

Slik lindrer du de første tegnene på forkjølelse og influensa

Når du begynner å føle symptomer på enten forkjølelse eller influensa, bør du sette inn tiltak så snart som mulig.

Prioriter hvile

Begynner du å føle deg dårlig, til tross for forholdsreglene du har tatt? Da er det kanskje på tide å ...

Vurdere å hoppe over treningen eller sosiale aktiviteter etter jobb. Sørge for å hvile og legge deg i tide, siden en god natts søvn kan bidra til å lette symptomene.

Når du sover, fokuserer kroppen på å reparere seg selv, og hjernen skiller ut et hormon som hjelper kroppens å bli frisk.

Rengjøring av nesen er minst like viktig når du føler deg dårlig. Når immunforsvaret ditt merker fremmede partikler, produserer det slim i nesen, et slim som er laget for å fange og transportere bort de fremmede partiklene.

Skyll nesen med saltvann før nesen blir for rennende eller tett. Dette vil rense nesepassasjene dine og bidra til å transportere bort de fremmede partiklene.

Du kan bruke PHYOMER® sprayene uten å irritere neseslimhinnen. Saltvannet i de mineralrike produktene våre sikrer skånsom rengjøring av neseslimhinnen og bidrar til å holde nesen frisk.

Oppretthold væskenivået i kroppen

Akkurat som forkjølelses- og influensavirusene gjør slimet tykkere, gjør dehydrering det samme. Nesen kan derfor være tettere når man våkner opp etter en natt uten vann. Sørg for å drikke ekstra mye væske for å lindre dette ubehaget, og for å opprettholde kroppens normale funksjon.

Product Listing

Relaterte produkter

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Strong Jet

1

PHYSIOMER Baby

1

PHYSIOMER Virus Defense

1

PHYSIOMER Menthol