Skip to main content
Article Detail

Naturlige metoder for å forbedre pusten

For å føle deg best mulig, er det viktig å holde luftveiene friske. På den ene siden trenger alle deler av kroppen din nok oksygen til å overleve, men å puste lettere gjør også hverdagen mer behagelig. Har du noen gang stanset opp for å tenke på hvordan denne kroppsfunksjonen faktisk fungerer? Før du utforsker teknikkene som kan hjelpe deg med å forbedre pusten på en naturlig måte, er det en fordel å forstå hvordan og hvorfor vi puster.

Hvordan fungerer pusten?

Å puste er en utrolig kompleks prosess som vi vanligvis ikke tenker på, men vi gjør det automatisk. Hjernen din mottar stadig signaler fra kroppen, som bestemmer oksygen- og karbondioksidnivået i blodet ditt. Musklene starter pusteprosessen og justerer pustefrekvensen avhengig av hvor aktiv du er.

Noen ganger må du ta kontroll over pusten din, for eksempel når du synger eller trener. Og noen ganger kan pusten din forverres, for eksempel når du er forkjølet eller har allergier. Når dette skjer, blir du mer oppmerksom på pusten din og kan innse hvor mye man vanligvis tar en normal pustefunksjon for gitt.

Hva skjer med luften vi puster inn?

Selv om du kan puste gjennom munnen, er kroppene våre laget for å puste gjennom nesen, som fungerer som et filter. Den er foret med små hår som kalles cilia, som har som oppgave å rense, fukte, varme og avkjøle luften før den kommer inn i lungene. Disse små hårene beskytter også kroppen din mot partikler fra fremmede stoffer.

Etter at luften har passert nesen, fortsetter den ned i luftrøret, som også plukker opp uønskede partikler. Deretter kommer luften inn i lungene, hvor oksygen pumpes inn i blodet, før oksygenet sirkulerer rundt kroppen. Når du puster ut, forlater luft med karbondioksid kroppen din gjennom lungene.

Naturlige måter å styrke pusten på

Siden pust er en så viktig kroppsfunksjon, er det naturlig å ønske at den skal være så god som mulig. Hvis du noen gang har lurt på hvordan du kan forbedre pusten din, er du ikke alene. Mange begynner å tenke på dette når de blir eldre – kanskje fordi lungefunksjonen og lungekapasiteten gradvis avtar med alderen.

Forkjølelse, influensa, allergier eller astma kan også svekke lungekapasiteten og midlertidig svekke luftveiene. Disse problemene kan føre til pustevansker, noe som reduserer energien i kroppen – så det er ikke rart at du føler deg sliten når du har disse sykdommene.

Det er mye du kan gjøre for å styrke og forbedre pusten naturlig.

1. Trening

Det er lett å forbedre pusten ved å gjøre noen livsstilsendringer. Regelmessig trening kan bidra til å holde luftveiene sunne langt opp i årene. Enten du velger trening med lav intensitet som å gå, svømme eller sykle, eller en form for høyintensitetstrening, vil treningen få lungene til å jobbe hardere – noe som bidrar til at de blir sterkere. Når du fortsetter med treningen, vil du legge merke til at pusten blir mye lettere.

2. Innånding av damp

Når du er syk, kan neseborene og neseslimhinnen bli betent og forårsake symptomer som tett nese, nysing og rennende nese. Disse symptomene kan gjøre det vanskelig å puste normalt. For å redusere denne betennelsen naturlig og for å raskt rense nesepassasjene, kan du puste inn damp fra en bolle med varmt vann. I tillegg til å hjelpe deg med å puste lettere, kan innånding av varm, fuktig luft bidra til å berolige irritert vev i nesen.

3. Prøv å skylle nesen

Hvis du er forkjølet eller har influensa og det er vanskelig å puste som følge av dette, er det klinisk dokumentert at PHYSIOMERs neseskyllinger bidrar til å rense de øvre luftveiene – på en naturlig måte. Vårt utvalg av neseskyllinger PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet og PHYSIOMER Baby er laget av 100 % sjøvann og er skånsomme, slik at hele familien kan bruke dem. Disse produktene lindrer effektivt, men skånsomt forkjølelsessymptomer som tett og rennende nese og rengjør nesen og øvre luftveier, slik at du puster lettere når du er snørrete og forkjølet.

4. Beskytt deg mot luftveisinfeksjoner

I vintermånedene er kroppen mer utsatt for virus som kan påvirke pusten. Men visste du at du kan hjelpe og redusere risikoen for ubehag i nesen ved å skylle nesen regelmessig? Forkjølelsesvirus kommer inn i kroppen via nese og munn, ofte når noen som er syk hoster eller nyser i nærheten av deg. For å redusere risikoen for neseinfeksjoner, kan du skylle nesen regelmessig med saltvannsløsning som vil bidra til å skylle av virus, forurensninger og allergener. PHYSIOMER er en naturlig løsning for forkjølelse og neseplager.

Product Listing

Relaterte produkter

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Strong Jet

1

PHYSIOMER Baby

1

PHYSIOMER Menthol