Skip to main content
Article Detail

Naturlige løsninger for tett nese

Å være tett i nesen kan være plagsomt og gi opphav til pustevansker og søvnproblemer. Les videre for å finne naturlige alternativer for å puste lettere. I dag er naturlige alternativer i økende grad etterspurt for å lindre symptomer på vanlige plager. Vi har derfor samlet noen naturlige alternativer for å lindre tett nese, slik at du kan puste lettere.

Hvorfor er du tett i nesen?

Å vite årsaken til at du er tett i nesen, kan hjelpe deg med å lindre ubehaget.

Forkjølelse, bihulebetennelse eller allergisk rhinitt?

Ofte er tett nese en del av en forkjølelse.  En forkjølelse varer vanligvis opptil en uke, men kan etterfølges av bihulebetennelse. Bihulene er hulrom som finnes i pannen og kinnbenet.

Når bihulene svulmer opp, forhindres slimet i å renne ut gjennom nesen eller halsen som normalt, noe som gir den tette følelsen.

Bihulebetennelse kan også knyttes til allergisk rhinitt (allergisk betennelse i neseslimhinnen). Allergisk rhinitt kan føre til betente bihuler, og utløses av en allergisk reaksjon – ikke en virusinfeksjon. Ikke-allergisk rhinitt kan også forårsake disse problemene.

Hvis du opplever slike plager, eller hvis du får smerter i øret eller ansiktet, anbefales det at du konsulterer apoteket eller legen din.

Hvorfor bruke naturlige løsninger?

Ønsket om å lindre tett nese kan føre til at du bruker avsvellende, reseptfrie legemidler.

Disse stoffene kan gi de fleste av oss velfortjent lindring ved å redusere hevelse i neseslimhinnen. Men mange foretrekker å bruke naturlige løsninger for lettere plager, som tett nese.

Vann

Først og fremst hjelper det å drikke nok vann til at kroppen din får den væsken den trenger for å fungere normalt, noe som hjelper den å bekjempe en infeksjon.

Videre er det klinisk dokumentert at skylling av nesen med saltvann fjerner overflødig nesesekret fra neseslimhinnen. PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet og PHYSIOMER Baby inneholder naturlig sjøvann og kan brukes daglig, siden de ikke påvirker funksjonen til den følsomme neseslimhinnen. Ved effektivt å skylle nesepassasjene forhindrer PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet og PHYSIOMER Baby risikoen for øre-, nese- og halskomplikasjoner. Så det kan være lurt å bruke en naturlig løsning regelmessig, selv om du ikke har tett nese.

Pust inn damp med essensielle oljer

Hvis du foretar damppust hjemme til vanlig, der du ved hjelp av dampen bidrar til å oppløse slim som tetter nesen, kan du vurdere å tilsette essensielle oljer i det varme vannet.

Du kan tilsette noen dråper tetre-, eukalyptus-, peppermynte- eller oreganooljer som du puster inn for å oppnå en avsvellende effekt. 
 

Drikk mer varm drikke

Når vi føler oss dårlige, er det ofte vanskelig å holde oppe væskenivået. Drikk varm drikke hvis du har problemer med å få i deg nok vann.

Varme drikker gir to fordeler: De kan hjelpe deg med å opprettholde væskenivået, og dampen som kommer fra drikken kan løse opp slimet i nesen ytterligere.

Planter som tradisjonelt brukes i varme drikker ved forkjølelse, som timian, salvie eller kamille, er valgt for sine naturlige egenskaper. Du kan også tilsette sitronskall (som er rikt på vitamin C), ingefær og/eller honning.

Vurder også å spise krydret mat, siden for eksempel cayennepepper inneholder et stoff som kalles capsaicin. Dette frigjør litt slim fra nesen din, noe som kan hjelpe deg å puste lettere. 

Product Listing

Relaterte produkter

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Strong Jet

1

PHYSIOMER Baby

1

PHYSIOMER Menthol