Skip to main content
Article Detail

Naturlig lindring av pollenallergi symptomer og forebyggende tiltak

Pollenallergi er en sykdom som påvirker mellom 10 % og 25 % av befolkningen. Pollenallergi er forårsaket av allergi mot pollen, et fint pulver som sprer seg i luften fra trær, blomster, gress og planter. Allergisk rhinitt – bedre kjent som pollenallergi – ligner på forkjølelse. Faktisk kan det være vanskelig å vite om du er allergisk eller forkjølet hvis du har rennende eller tett nese, rennende og/eller kløende øyne eller hodepine.

Hvordan behandler du pollenallergi?

Ved pollenallergi reagerer kroppen ved å frigjøre histamin, en nevrotransmitter som immunsystemet ditt bruker for å vise at det reagerer på pollen. Allergisymptomene du får er kroppens signal på denne reaksjonen.

Hvorfor bruke naturlige behandlinger for pollenallergi?

Pollenallergi behandles oftest med antihistaminer i form av enten tabletter eller øyedråper. Som navnet antyder, blokkerer disse reseptfrie stoffene frigjøringen av histamin.

Men selv om de er potente legemidler, anbefales de ikke generelt som en langsiktig løsning uten først å konsultere apotek eller lege.  

I tillegg til allergibehandlingen kan du bruke naturlige løsninger som saltvann som bidrar til å lindre symptomer som nesetetthet og rennende nese i pollenallergi.

Skyll nesen regelmessig

Ved pollenallergi får du først og fremst neseplager fordi nesen prøver å filtrere ut pollen som du puster inn. Å smøre vaselin ved inngangen til neseborene for å forhindre at allergenet kommer inn, kan hjelpe, men dette vil ikke utgjøre en ugjennomtrengelig barriere.

I stedet anbefaler vi at du skyller nesen grundig og regelmessig med saltvann. En saltvannsløsning kan lages hjemme ved å blande varmt vann med salt – men PHYSIOMER neseskylling tilbyr en praktisk og effektiv løsning.

Takket være en spesiell isotonisk løsning som er skånsom mot nesens flora, kan PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet og PHYSIOMER Baby brukes daglig, noe som bidrar til å gjenopprette neseslimhinnen som blir irritert i allergisesongen. Ikke nøl med å skylle bort allergipartikler fra nesen med neseskylling når du føler behov.

Ta vare på øynene dine

Øynene dine er like følsomme som nesen din. Pollenallergi kan også forårsake problemer i øynene, for eksempel røde øyne, hovne øyelokk eller øyebetennelse.

Prøv å motstå fristelsen til å gni deg i øynene, selv om vi forstår hvor vanskelig det kan være å ikke gjøre det. Det er også lurt å unngå kontaktlinser til øyebetennelsen har gått over.

Du kan vaske øynene med lunkent vann eller kjøpe øyeskylling på apotek. Du kan til og med legge på kompresser med lunkent vann på øynene for å lindre ubehaget.

Til slutt, vær oppmerksom på at selv om øyebetennelse kan skyldes allergi, kan det også skyldes en bakterie eller virusinfeksjon. Kontakt legen din hvis du er usikker.

Hur kan Hvordan kan du forhindre pollenallergi?

Bygg opp immunitet mot allergenet

Gjennom pollensesongen bør du tenke på å styrke immunforsvaret ditt. Men mer alvorlige anstrengelser for å bygge opp immuniteten din mot allergenet, for eksempel immunterapi, bør utføres minst tre måneder før allergisesongen begynner.

Immunterapi er forbeholdt de som lider av alvorlige og kroniske allergireaksjoner og består i å utsette dem for gradvis høyere doser pollen for å gjøre dem mer motstandsdyktige mot allergenet.

Alle som ønsker å gjennomgå immunterapi, må få henvisning fra lege. Denne behandlingen må gis på en spesialistklinikk.

Oppretthold god nesehygiene

Forbered deg godt på pollensesongen ved å skylle nesen regelmessig.

Hjelp nesen din til å håndtere problemene med pollenallergi, men også eksos, tobakkrøyk og andre allergener som vi utsettes for daglig

Daglig bruk av PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet og PHYSIOMER Baby skyller effektivt nesen for allergifremkallende partikler og kan lindre allergiske plager. 

Tilpass daglige rutiner

På dager med høye pollennivåer, bør du skylle bort pollen fra håret før du legger deg og skifte klær når du har vært utendørs. Unngå også å la klærne tørke og lufte utendørs.

Hvis du må gå ut, kan du bruke et par solbriller for å begrense pollenkontakt med øynene dine. Vurder å gjøre ærend om morgenen når polleninnholdet er lavere. 

Ved pollenallergi kan personen som har allergi i noen tilfeller også reagere på andre nært beslektede stoffer i for eksempel mat. Så det kan være lurt å unngå visse matvarer, for eksempel honning. Alkohol kan også forverre allergisymptomer, så vær oppmerksom når du drikker alkohol.

 

Product Listing

Relaterte produkter

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Hyperton

1

PHYSIOMER Menthol