Skip to main content
Article Detail

Fra forkjølelse og influensa til forurensning: fordelene med nesehygiene

Når utetemperaturen faller, øker risikoen for å få forkjølelse eller influensa. Selv ved mild og lett sykdom, kan disse plagene føles forstyrrende i hverdagen. Ved å gjennomføre en enkel rutine for nesehygiene, kan du gå de kaldeste dagene i møte. Denne siden forteller deg alt du trenger å vite om nesehygiene og helserutiner.

Hva er nesehygiene?

Nesen er et av hovedorganene i luftveiene. Hver gang du puster, inhalerer du sykdomsfremkallende partikler (patogener), og nesens oppgave er å filtrere og stoppe dem i neseslimhinnen.

Hvis dette første forsvaret er svekket og det oppstår en infeksjon, blir neseslimhinnen irritert og begynner å produsere mer slim for å kvitte seg med viruset. Nesen din blir derfor tett eller rennende.

Gode hygienerutiner reduserer risikoen for å få forkjølelse og influensa.

Fordelene med nesehygiene

God nesehygiene kan virkelig gjøre en forskjell i hverdagen din. Takket være pH-nivåer som er skreddersydde til neseslimhinnene dine, er PHYSIOMER saltvann og isotone neseskyllinger (PHYSIOMER Normal Jet, PHYSIOMER Strong Jet, PHYSIOMER Baby) trygge til daglig bruk, selv for små barn og spedbarn. Velg det produktet fra sortimentet vårt som passer for deg og dine behov, og gå vinteren trygt i møte.

Slik kan neseskylling være til nytte for deg:

1. Forebygging av forkjølelse og influensa

I de senere årene har helsetjenesten ofte informert om at antibiotika ikke hjelper ved behandling av forkjølelse og influensa. Det er fordi begge sykdommene er forårsaket av virus, og at behandling med antibiotika derfor ikke hjelper. To forskjellige stammer av disse mikroskopiske inntrengerne er ansvarlige for forkjølelse og influensa: Influensa skyldes influensaviruset, mens forkjølelsen hovedsakelig skyldes rhinovirus.

Selv om de er usynlige for det blotte øye, er disse virusene svært smittsomme. Når en smittet person nyser og hoster, sprer det seg små dråper i luften som inneholder viruset. Å være i umiddelbar nærhet til en person når dette skjer, kan være nok til at du blir smittet av forkjølelse eller influensa.

Om vinteren må kroppens naturlige forsvar jobbe hardere for å motstå sykdommer, og derfor blir det viktig å hjelpe til på beste måte. Daglig neseskylling med PHYSIOMER® kan redusere risikoen for infeksjoner og øre-nese-hals-komplikasjoner. De sterile nesesprayene våre er laget av mineralrikt naturlig sjøvann, og har klinisk vist seg å rense nesen for uønskede partikler – noe som kan redusere risikoen for å bli syk.

2. Forsvar mot forurensning

Eksos fra biler, sigarettrøyk, irriterende kjemikalier fra husholdningsprodukter ... Vi blir ofte advart mot de skadelige effektene som utendørs og innendørs forurensning kan ha. 

Kliniske studier har vist at PHYSIOMER Normal Jet effektivt fjerner uønskede partikler som støv, røyk og andre sykdomsfremkallende partikler, slik at du kan puste lettere. 

3. Få en god natts søvn

En rennende, tett eller tørr nese kan forstyrre søvnen – noe som deretter kan påvirke dine våkne timer. Du gjenkjenner kanskje dette, i form av alt fra mangel på energi til redusert fokus. 

PHYSIOMER Normal Jet kan hjelpe deg med dette også. Ved å skylle nesen regelmessig, renser vi luftveiene og forbedrer sjansene for en god natts søvn.

Product Listing

Relaterte produkter

1

PHYSIOMER Normal Jet

1

PHYSIOMER Strong Jet

1

PHYSIOMER Baby

1

PHYSIOMER Menthol